Selvbetjent gårdsbutikk åpen hele uken!

Les mer om oss

FLADENE GARD

Pinnekjøtt, pinnebog, fenalår og spekemat – Fy fladene så godt!

Fladene Gard ligger på Hegelstad i Bjerkreim, og består av ca. 9000 mål der mesteparten er fjell med gode beite- og jaktområder. Gården er en slektsgard som har gått i arv i generasjoner. I dag drives den av Anne Pearl og Baard Gravdal. Fladene Gard har spesialisert seg på produkter fra Spælsau. Gården har en besetning på 250 vinterfora Spælsau, og 11 mordyr av skotsk høylandsfe. 


Gården er opptatt av at dyrene skal ha det så godt og naturlig som mulig. Spælsauene og lammene deres får lov til å kose seg fritt i Rambjørheia fra mai til midten av september. Her har gården egen gjeterhytte slik at de kan holde tilsyn med dyra i løpet av sommeren. Spælsauen liker seg godt på de høyeste toppene, og spiser en veldig allsidig naturlig kost mens de er på beite.

Når lammene kommer tilbake til gården blir en del tatt ut til slakt og videreforedling hos slakteriet. Gården har lang tradisjon med å tilby pinnekjøtt, pinnebog og fenalår som lages av Spællammene.

I tillegg selger gården Bjerkreimsnabb spekepølser; en tradisjon Anne Pearl har overtatt etter faren sin. Spekepølsene lages sammen med Svindland i Sira.

Gården er opptatt av å utnytte alle ressursene. Ull som ikke kan brukes til garnproduksjon tilbys som naturlig bunn/jorddekke til grønnsakshager og bed. Du holder da ugress og snegler borte samtidig som ullen tilfører næring til jorda når den brytes ned.

Produktene gården tilbyr kan du bestille i nettbutikken til Fladene Gard, eller komme innom gården og handle i den selvbetjente gårdsbutikken. Gården er også ofte å treffe på Bondens Marked, messer/markeder og i Julebyen i Egersund.